Ανακύκλωση ελαστικών!

Ανακύκλωση παντός τύπου μεταχειρισμένων ελαστικών

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΡΟΦΙΛ

Η RETIRE ΑΒΕΕ είναι μια πρότυπη εταιρεία ανακύκλωσης παντός τύπου μεταχειρισμένων ελαστικών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ιδρύθηκε το 2007, με αντικείμενο την ανακύκλωση ελαστικών και τη μετατροπή τους σε άλλες μορφές υλικού.

Με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα Γερμανικής τεχνολογίας που διαθέτει, παράγει προϊόντα τρίμματος και πούδρας άριστης ποιότητας, με πολύ μεγάλη δυνατότητα παραγωγής ετησίως. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, με ξεχωριστή γραμμή παραγωγής πούδρας κάτω από 0,4mm.

Το σύστημα λειτουργίας της RETIRE ΑΒΕΕ είναι δυναμικό και αξιόπιστο, ικανό να παράγει ποιοτικά προϊόντα γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τις αγοράς, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η RETIRE ΑΒΕΕ στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, σε νεόδμητο βιομηχανικό κτίριο, διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό ανακύκλωσης παλαιών ελαστικών της Γερμανικής εταιρείας AMANDUS KAHL GmbH & CO. KG. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη μονάδα τεμαχισμού και κοκκοποίησης των παλαιών ελαστικών στην Ελλάδα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μονάδα παραγωγής της RETIRE ΑΒΕΕ είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και αποτελείται από τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα της Γερμανικής εταιρείας AMANDUS KAHL GmbH & CO. KG, η οποία αποτελεί εγγύηση στο χώρο της. Κατά την κατεργασία πραγματοποιείται η μηχανική κοκκοποίηση των ελαστικών, όπου αφαιρούνται οι μεταλλικές και συνθετικές ίνες που περιέχουν, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ξένο σώμα ώστε να παραχθεί τελικό προϊόν ελαστικού μέγιστης καθαρότητας. Έτσι προκύπτουν τα τελικά προϊόντα, οι κόκκοι ελαστικού σχεδόν απόλυτης καθαρότητας, απαλλαγμένα από ίνες και μέταλλα.

Συγκεκριμένα οι κόκκοι ελαστικού (καουτσούκ) αποτελούν ένα υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί:

  • Στην κατασκευή ελαστικών δαπέδων
  • Σε παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσφαίρου, 5 x 5, ιπποδρόμους, ταρτάν, πλαστικούς χλοοτάπητες (όπου το τρίμμα αποτελεί ένα από τα υλικά γεμίσματος)
  • Στην κατασκευή οδοποιίας ως τρίμμα αναμειγμένο με άλλα υλικά για υπόστρωμα
  • Σε περιπτώσεις μόνωσης για τη μείωση θορύβου
  • Σε κατασκευές φραγμάτων ποταμών

Παραπροϊόντα που προκύπτουν απ’ την διαδικασία αυτή είναι ατσάλι και συνθετικές ίνες (λινό). Η RETIRE ΑΒΕΕ είναι η μοναδική εταιρεία ανακύκλωσης ελαστικών που διαθέτει ξεχωριστή γραμμή παραγωγής πούδρας μεγέθους κάτω από 0,4mm.Τα μηχανήματα επεξεργάζονται και αποδίδουν τελικά προϊόντα της μέγιστης καθαρότητας (99,99%), αξιοποιώντας τα υπερσύγχρονα φίλτρα εξαερισμού ώστε να είναι ομοιογενή και πλήρως εμπορεύσιμα.